İç Giyim Ürünlerinde Sıkça Kullanılan Kumaşlar

İç Giyim Ürünlerinde Sıkça Kullanılan Kumaşlar

İç Giyim Ürünlerinde Sıkça Kullanılan Kumaşlar

Sütyen, atlet, külot, boxer, body vb. birçok iç çamaşırı grubu tenimizle doğrudan temas eden tekstil ürünleri arasında yer alır. Tenimizle doğrudan temas ettiği için de cilt sağlığımızı doğrudan etkileyen tekstil ürünleridir aslında…

            İç giyim ürünlerinin sağlığımızı doğrudan etkilediğini düşünürsek, dikkat etmemiz gereken ilk durum ise tercih edeceğimiz kumaş türüdür. Peki iç giyimde karşımıza çıkan kumaşlar nelerdir? Polyester, bambu, pamuk, keten, yün, saten, elastan, polyamid, naylon, spandeks  iç giyimde sıklıkla karşımıza çıkan hem doğal hem de sentetik içerikli kumaşlardır.

İç Giyim Ürünlerinin Kumaşlarının Türleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

            İç çamaşırlarımızı gün boyu giydiğimizi düşünürsek önceliğimiz tercih edeceğimiz kumaşın nefes alabilir bir dokuda olması olacaktır. Özellikle nemi, ısıya engel olan hava akışı sağlayan bambu viskon, pamuk, ipek, keten, yün ve kenevir gibi kumaşlar doğal içerikli kumaşlar arasında yer alır. Kadın ve erkek iç giyim ürünlerinde doğal kumaşlar her zaman için sağlıklı seçenekler arasında olup enfeksiyon riskini en aza indiren kumaşlardır. Nefes alabilen dokuda olması sebebiyle de vücutta ısıyı tutmaz, teri emer, nemi engeller ve vücudun rahat hareket etmesini sağlar.

Sentetik kumaşlar ise doğal kumaşların aksine nefes alabilen bir dokuya sahip değildir. Bu nedenle vücutta bakteri oluşumuna sebep olabilir ve cildinizi tahriş edebilir. Naylon, spandeks, polyester, saten ve dantel gibi kumaş türleri ise bu grup içerisinde yer alır. Sentetik kumaşa sahip iç çamaşırlarını spor egzersizleri gibi kısa süreli aktiviteler esnasında hafif olması nedeniyle tercih edebilirsiniz. Ancak gün boyu rahat hareket etmek ve kendinizi taze hissetmek istiyorsanız bu tarz kumaşlar doğru bir tercih olmayacaktır.

            İç giyim ürünlerinde doğal ve sentetik kumaşlar ayrı kullanılabildiği gibi birlikte de kullanılabilmektedir. İç çamaşırlarıda; polyester, saten, yün kumaşlar ile pamuk kumaşlar birlikte kullanırken polyamid ve elastan ise birlikte kullanılan kumaşlar arasında karşımıza çıkar.

İç giyimde sıkça karşımıza çıkan kumaş türlerini birlikte inceleyelim…

Pamuk Kumaşlar

Polimer dokusu ile çoğunlukla selüloz adı verilen pamuk, uzun süre giyilmesi nedeniyle iç giyimde tercih edilen en sağlıklı kumaşlar arasında yer alır. Bitki lifi olması sebebiyle cilt üzerinde oldukça yumuşak ve naziktir. Bu nedenle cildin hem nefes almasına yardımcı olur hemde tahriş etmeyen doğal bir kumaştır.

Keten Kumaşlar

Keten, yumuşak dokusu ile gün içerisinde vücudumuzda tahrişe neden olmayacak doğal kumaşlar arasında yer alır. Pamuğa oldukça benzer yapıya sahip olan keten kumaşlar oldukça hafif ve nefes alabilen dokusuyla iç giyim için oldukça mükemmel bir seçenektir. Ayrıca nemi oldukça hızlı hemen keten vücudunuzu rahatsız ve nemli hissetmeye engel olur. 

Bambu Kumaşlar

İç giyimde oldukça yumuşak ve hipoalerjenik özelliğe sahip kumaşlar arasında yer alan bir diğer doğal kumaş türü ise bambu viskon kumaş türüdür. Yapısındaki küçük delikler nedeniyle de nemi emme ve kuruma hızı açısından gayet başarılıdır. Öyle ki çoğu zaman vücudunuzun terlediğini bile hissetmezsiniz. Güçlü ve dayanıklı yapısı ile bambu viskon kumaş gün içerisinde de rahat hareket etmemizi sağlayan doğal kumaşlar arasında yer alır.

İpek Kumaşlar

            Parlak ve kaygan bir yapıya sahip olan ipek, oldukça dayanıklı bir doğal kumaş çeşidi arasında yer alır. Bu kumaş türünün en önemli özelliği hem kısa sürede kuruması hem de daha doğru kullanıldığında uzun ömürlü olmasıdır.

Yün Kumaşlar

            Yün denildiğinde her ne kadar aklımıza kış ayları gelse de özel yapısı ile vücudu yazın serin kışın ise sıcak tutan doğal kumaşlar arasında yer alır. Ter ve nemi emici yapısı ile vücudu ıslak hissettirmez. Temizlemesi ve kurutması da oldukça kolaydır.

Naylon Kumaşlar

            Isıya duyarlı sentetik kumaşlar arasında yer alan naylon, egzersiz esnasında iç giyimde tercih edebileceğiniz en iyi seçenekler arasında yer alır.  Naylon kumaşlar sahip olduğu micro lifler nedeniyle ne kadar terlerseniz terleyin sizi cildinizi kuru tutacaktır. Bu nedenle egzersiz yaparken kullanmak için iyi bir tercihtir. Ayrıca rengini kolayca kaybetmeyen dayanıklı bir kumaştır. Ancak nefes alabilen bir dokuya sahip olmaması nedeniyle uzun süre kullanımı sağlık açısından uygun değildir.

Spandex Kumaşlar

Poliüretandan oluşan spandex sentetik yapılı kumaşlar arasında yer alan bir çeşit elyaftır. Elastik yapısı ile yıpranmaya ve aşınmaya karşı oldukça dayanıklıdır. Esnek yapısı nedeniyle özellikle spor aktivitelerinde en çok tercih edilen popüler iç çamaşır kumaşları arasında yer alır. Ancak uzun süre tercih edildiğinde ciltte tahrişe sebep olabilir.

Saten Kumaşlar

Parlak, ışıltılı ve pürüzsüz yapısı ile en çok dikkat çeken sentetik iç çamaşır kumaşları arasında yer alan saten kumaş, polyester, ipek ve naylon dahil olmaz üzere farklı filament liflerinden üretilir. Güzel görünüşü nedeniyle tercih edilen bu kumaş türü nefes alabilen yapıya sahip olmaması nedeniyle tüm gün kullanıma uygun değildir. Genellikle kısa süreler için güzel görünümü sebebiyle tercih edilir.

Dantel Kumaşlar

Sentetik kumaşlar arasında iç giyimde karşımıza çıkan bir diğer kumaş türü ise dantel kumaşlardır. Keten, pamuk ve bazen ipek iplerden üretilen bu kumaş türü oldukça narin ve şeffaf bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kolay yıpranır ve uzun süreli değildir. Birçok bayanın olukça severek tercih ettiği sentetik kumaşlar arasında yer alan dantel kumaşlar, hassas ciltleri tahriş edebilecek hafif pürüzlü bir dokuya sahip olabilmektedir.

Sizlerde iç giyimde rahatlığı ve sağlığınıza önem veriyorsanız yumuşacık dokusuyla birbirinden farklı modelleri www.jiber.com.tr ‘ den inceleyebilir, güvenle alışverişiniz tamamlayabilirsiniz.

Etiketler: İç Giyim Ürünlerinde Sıkça Kullanılan Kumaşlar
Aralık 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR