İyi Bir Uyku İçin Nasıl Pijama Tercih Edilmelidir?

İyi Bir Uyku İçin Nasıl Pijama Tercih Edilmelidir?

Mevsim

 

Pijamalar, mevsimden mevsime değişiklik göstermektedir. Sıcaklığı tutan veya hava geçişine izin veren pijama türlerini giyeceğiniz aya göre alırken dikkat etmelisiniz. Kış aylarında alacağınız kısa kollu ince bir pijama üşümenize sebep olabilir. Yaz aylarında kullanacağınız kalın bir pijama ise, uyuduktan sonra terler içerisinde uyanmanıza neden olabilir. Kış aylarında termal pijama tercih etmeniz ısınma masraflarınızda tasarruf sağlayacaktır. 

 

Vücuda uygunluk

 

Bir pijama alırken sadece ama sadece fiziksel koşullar ön plana alınmamalı. Aynaya baktığınız zaman pijamanın size yakışması serotonin üretmenizi sağlayacaktır. Vücudunuza uygun pijamaların tercih edilmesi hem uyurken hem de aynanın karşısında sizi mutlu edecektir. 

 

Kumaş

 

Belki de pijama seçerken dikkat etmeniz gereken kriterlerden en önemlisi kumaş tercihinizdir. Sizi rahat ettirecek, kaşındırmayacak ve uykunuzda rahat etmenizi sağlayacak kaliteli kumaş seçimleriniz çok büyük önem taşımaktadır. Koton gibi pamuklu kumaşlar, sizde pişmanlık yaratmayacaktır. Hava geçişine izin veren bu kumaş türleri, sizin yaz veya kış aylarında terlemenizi engelleyecek ve kaliteli bir uyku almanızı sağlayacaktır.


 
Etiketler: iyi bir uyku için
Nisan 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR