Korse Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Korse Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Korseler günümüzde birçok amaçla kullanılmaktadır. Zayıflamak, dik ve fit bir dış görünüş sergilemek gibi fiziksel durumları ön plana çıkaran korseler, ilk defa alacaklar veya bu konuda tecrübesiz olanlar için kafada birden fazla soru işareti oluşturuyor. Hem kadın hem de erkeklerin kullanabileceği iç giyim ürünü tabii ki kadın müşterileri daha fazla çeşit ile karşılıyor. Günün 24 saatlik bölümünün 8 saati uykuya ayrılıyor. Fit ve dik bir duruş sergilemek için yardımcı olan korseler, vücuttaki ısının birikimini sağlar ve kilo kaybı konusunda sahiplerine yardımcı olur. Günün ⅓’ünde beraber olunan korseyi gün sonunda yıkamak gerekebiliyor. Katkı maddesi bulunmayan kimyasallarla yıkanmadığı sürece istenildiği zaman yıkanabilir ve kurutulup ertesi güne hazır olarak bırakılabilir. Bununla beraber korseyi kullanırken rahat olunması da kritik noktalardan birisidir. 

 

Erkek korse beden seçimi

 

Erkekler için fit ve dik bir duruş; özgüvenli hissetmek konusunda önemli bir rol oynuyor. İş görüşmelerine veya yeni biriyle tanışılmaya gidildiği gün karşı tarafa sağlıklı bir ön izlenim vermek herkesin isteyeceği şeylerdendir. Erkek için çeşit bolluğu sunulmayan iç giyim ürününde genelde 2-3 çeşit bulunuyor. Erkek korse seçerken beden ölçüsünden büyük ya da küçük almamak, rahatlık sağlaması açısından önemli bir durumdur. Üst ya da alt korse farketmeksizin kendi bedeninizde tercih etmelisiniz.

 

Kadın korse beden seçimi

 

Daha çok kadın kullanıcıların talep ettiği bir ürün olan korse avrupa coğrafyasında zayıf görünüm hedefiyle ortaya çıkmıştır. Yüzyıllardır kullanılsa da hala sorun yaşanılan en büyük noktalardan biri beden seçimidir. Etkisini göstermesi için günün önemli bir zamanında kullanılması gerekir. Korseden, daha çok verim alınması düşüncesiyle var olan beden ölçüsünden küçük alınması ise yapılan en büyük hatalardan biridir. Vücuda göre özel tasarlanan kadın korselerinde beden M ölçülerinde ve S bedene düşmek hedefleniyorsa S beden almak hata olur. Bu yüzden korse almadan önce vücut ölçülerinin iyi bilinmesi ve seçimin bedene göre yapılması önem arz eden konuların başında gelmektedir

 

Korse çeşitleri nelerdir?

 

Erkekler için ürün çeşitliliğinin bulunmaması talepten de kaynaklıdır. Atlet türündeki korse çeşidi genel anlamda beklenileni verdiği için fazlası aranmamaktadır. Çeşitlilik bakımından fazlalığın oluşması, kadın kullanıcıların bu yöndeki talebinin erkeğe göre daha çok olması ve karşı cinslerine göre daha fonksiyonel kullanımlarının olabilmesidir. Atlet, boxer, büstiyer, paçalı gibi bir çok türü olan korselerde karar mercii alıcının, vücudunda hangi yönde iyileştirme ve dik bir görünüme sahip olmayı istemesiyle doğru orantılıdır.

 

Jiber’de hem şık hem kullanışlı erkek ve kadın korse modellerini bulabilirsiniz.

Etiketler: Korse alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Nisan 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR